• Login
040 – 2868987
info@prikkelsbv.nl

papieren tasjes

De Ban tegen plastic tasjes:HOE ADIDAS DE STRIJD TEGEN DE PLASTIC TAS WON

De ban tegen plastic tasjes

Met de afschaffing van de gratis plastic tas stonden bedrijven voor een keuze: hoe nu verder? Sportmerk Adidas besloot niet over te schakelen op het betalen voor een plastic tas, maar de strijd aan te gaan tegen deze kunststof variant en hem volledig te bannen uit de winkels.

Het project heeft ervoor gezorgd dat er ongeveer 70 miljoen plastic tassen uit 14.000 Adidas winkels in 91 verschillende landen zijn gehaald. Het project werd een jaar geleden gestart, en is onderdeel van de verduurzaming van het merk. Maar hoe deden ze dat?

Communicatie
Met een internationaal project dat in meer dan 91 landen speelt bestaat er niet zoiets als teveel communicatie. Je moet je bewust zijn van het feit dat de informatie die je verspreid goed vertaald moet worden. Hiervoor moet je precies zijn, maar ook transparant en zo duidelijk mogelijk.

In het geval van Adidas zijn er een hoop aandeelhouders bij het bedrijf betrokken. Het is belangrijk om je te verplaatsen in hun schoenen om te kijken welke informatie naar buiten wordt gebracht.

Vertrouw rust niet – je weet niet wat er daarna komt
Iedere keer dat Adidas dacht op de goede weg te zijn, kwam er een verzoek binnen van de bepaald land om te helpen met een probleem. Het is cruciaal in deze situaties om snel te handelen en zeker te weten dat iedereen de deadlines kan halen die gesteld zijn. 

Het bleek een enorme opgave om alle plastic tassen uit de winkels te bannen – vooral door de enorme hoeveelheid verschillende markten en culturen. Wanneer je nu in een Adidas winkel iets koopt, zijn alleen de papieren tassen nog te verkrijgen. Welke winkels zullen volgen?

Vraag Prikkels naar de mogelijkheden voor goede alternatieven!

Pin It on Pinterest

Share This